Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

İsmail Ok kompleksi yüzünden Atık tesisinin çalıştırmıyorlar”

 İsmail Ok kompleksi yüzünden Atık tesisinin çalıştırmıyorlar”

Balıkesir Belediyesi eski Başkanı Ok, kendi döneminde yapımı % 90 tamamlanan Katı Atık Tesisi'nin Büyükşehir Belediyesi tarafından...

Balıkesir Belediyesi eski Başkanı Ok, kendi döneminde yapımı % 90 tamamlanan Katı Atık Tesisi’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından, İsmail Ok kompleksi yüzünden çalıştırılmadığını ve geri dönüşüm maddelerinin ayrıştırılmadan tesise atıldığını iddia etti.
MHP Balıkesir İl binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Ok, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı’nın gündemi değiştirmek için kendisini yolsuzluk iddialarıyla suçladıklarını ileri sürdü.
Ok “% 90’ı AB’den hibe olan Katı Atıkların Geri Dönüşümü Projesi bizim dönemimizde % 90’nının üzerinde tamamlanmıştı. Yerel seçimlerden kısa bir süre sonra Başbakana bu tesislerin açılışını yaptırdılar. Ön kabulünü de yapmışlardır yapmadan açılış yaptıramazlar. Peki bu tesisin açılışının yapılmasından aylar geçmesine rağmen bu tesis amacına uygun olarak çalıştırılmamaktadır. Bunu gizlemek için Uğur ve Poyrazlı şahsım üzerinden her türlü yalan ve iftirayı atmaktadır” dedi.
Ok: “Çöpler ayrıştırılmıyor ekonomiye zarar veriliyor”
Katı Atık tesisinin içerisinde çok sayıda tesisi barındırdığını ve Türkiye’de ki birkaç ayrıştırma tesisinden bir olduğunu kaydeden Ok şöyle devam etti: “Orada çöp toplama sahaları inşa edildi. Şimdi çöpler kaynağında ayrıştırılmadığı için o saha 40 yılda dolacaksa şimdi belki 5-10 yılda dolacak çünkü çöpler bizden önceki dönemde olduğu gibi vahşi depolama şeklinde atılıyor. Plastik, cam şişeler, kağıt kutuları gelişmiş bütün dünya çöp değil diyerek ayrıştırıyor ve ekonomiye kazandırıyor bu yöntemle trilyonlarca lira tasarruf yapıyor. Bu çöplerin ayrıştırılmaması ile ekonomiye ne kadar zarar veriliyor? Ben buradan duyarlı vatandaşlarımıza, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine ve çevrecilere sesleniyorum, trilyonlarca liralık yatırımın yapıldığı bu tesisi hoyratça kullanılıyor. Çevreciler buraya derhal baskın yapmalı.”
Ok: “Soygunu yapan kim?”
Başkan Ok “Bunlar zaten bu tesisisin yapılmasına da karşı çıkmıştı, mecliste AK Partili meclis üyeleri ret oyu vermişti. Bütün dünya bu projeyi hayata geçirmeye çalışıyor ama Uğur hayata geçirmemek için çalışıyor. İsmail Ok’a saldırmakla, İsmail Ok’a çaldı demekle, soydu demekle farz edelim ben de çaldım, soydum desem de Balıkesir halkı buna inanmıyor. Edip Uğur ile Milli Kuvvetler Caddesi’nde dolaşalım Balıkesir kime daha çok güveniyor, kimi daha çok seviyor? Hem kendisi belediye başkanı ben belediye başkanı da değilim. Balıkesir halkı herşeyin farkında. Hiç umurumda değil ama vatandaşlar İsmail Ok’un fotoğrafının belediyeye asılmadığını söylüyor. Bu belediye başkanlığını siz vermediniz bana Balıkesir halkı verdi.” dedi.
Haber Merkezi



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false